Bel ons: 050 71 30 30

AUTOVERZEKERING

Vindt u een autoverzekering duur? Dan hebt u gelijk. Maar niet of slecht verzekerd zijn is nog veel duurder. Want zelfs het kleinste ongeval leidt al snel tot duizenden euro’s schade. En alleen met een goede autopolis, zal de verzekeringsmaatschappij die kosten betalen in uw plaats.

Uw autoverzekering: meer dan één polis

Hieronder vindt u de basisbouwstenen van elke autopolis. Zo weet u wat we straks allemaal bespreken als u bij ons langskomt.

Burgerlijke aansprakelijkheid

Deze verzekering is verplicht als u een auto hebt. Ze dekt de schade die u aan anderen veroorzaakt met uw auto, zodat u niet moet opdraaien voor de kosten aan andere auto’s, aan gekwetste personen of aan gebouwen. Doorgaans voorziet zo’n verzekering dat u een stukje van de schade zelf betaalt (franchise of vrijstelling). Uiteraard bevat zo’n polis ook voorwaarden en zijn er omstandigheden waarin de verzekeringsmaatschappij niet tussenkomt. Die voorwaarden zijn in elke polis verschillend.

Bestuurdersverzekering

Schade aan bestuurder – Het klinkt gek, maar in een klassieke autopolis is geen bescherming opgenomen voor de bestuurder van de wagen. Als u aan het stuur zit en een ongeval veroorzaakt, moet u dus zélf uw medische kosten dragen. Gelukkig bestaan ook hier aparte dekkingen voor.

Rechtsbijstand

Veel ongevallen leiden tot een conflict over de aansprakelijkheid. Dan moet u een advocaat onder de arm nemen en experten laten verklaren wat er precies gebeurd is. Al die kosten worden door de rechtsbijstandsverzekeraar vergoed.

Omnium

U kiest zelf of u voor een ‘kleine’ omnium gaat (brand, diefstal, natuurkrachten, glasbraak), of voor een volledige omnium (die omvat ook eigen schade, bijvoorbeeld wanneer u tegen een paaltje rijdt).

Bijstand

Bijstand onderweg – Wat doorgaans niet gedekt wordt in een omniumverzekering, is pech onderweg. En dat leidt wel eens vaker tot gevloek bij chauffeurs die met een platte batterij aan de kant van de weg staan. Om zeker te zijn dat dit u niet overkomt, sluit u dus ook best een bijstandspolis af.

Advies is nergens meer op zijn plaats.

Een autoverzekering lijkt eenvoudig. Maar dat is zeker niet zo. Bovendien vertellen premies en waarborgen niet het hele verhaal. Vaak is de schade-afhandeling bij uw maatschappij een veel belangrijker criterium. Onafhankelijk en eerlijk advies is belangrijk om een goede keuze te maken. Dat advies vindt u bij ons – helemaal gratis.

VERZEKERING VOOR BROMFIETS EN MOTOR

Ieder motorvoertuig moet verzekerd worden, ook uw oude Vespa. Maar dat wil niet zeggen dat u voor elke bromfiets meteen diep in uw geldbuidel moet tasten. Een slimme polis kiezen is ook onze job!

Verplicht en belangrijk

Slalomt u graag tussen de files door? Als motor- of bromfietsrijder bent u misschien sneller op uw werk, maar u bent minder goed beschermd dan in uw veilige wagen.
Bovenop de wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekering, die uw schade aan derden dekt, kan u ook uw motor zelf beschermen. Maar vergeet uzelf niet!
Een ongeval op een bromfiets of motorfiets kan forse lichamelijke gevolgen hebben. Met werkonbekwaamheid of blijvende invaliditeit als gevolg. Een geschikte verzekering zorgt ervoor dat u en uw gezin op dat moment niet in de kou blijft staan.

Kom langs voor een gesprek

Natuurlijk wenst u een polis die u niet te veel kost. Maar u wilt ook een polis met sluitende voorwaarden en een perfecte dekking achteraf. Voor alle risico’s waar u zich tegen wilt indekken. Die polis kiezen we best samen, gebaseerd op ons onafhankelijk advies.

FIETSVERZEKERING

“Help, mijn fiets is gestolen. Ik had hem nochtans goed op slot gedaan hoor. En vastgeketend aan een paal!” Herkenbaar? Dat is logisch: 32.000 fietsen veranderen elk jaar van eigenaar op criminele wijze. Vroeg of laat bent u (opnieuw) aan de beurt …

Een fietsverzekering is vandaag onmisbaar.

Een fiets is al lang geen goedkope samenstelling meer van twee wielen en een stuur. Vandaag heeft uw fiets versnellingen, een lederen zadel, dure fietstassen en misschien zelfs een elektrische bijtrapmotor. Voor minder van vijfhonderd euro bent u er niet vanaf. Bovendien gebruikt u uw stalen (of aluminium) ros elke dag. U kunt niet zonder.
Precies daarom is een fietsverzekering cruciaal. Want de kans dat uw fiets gestolen wordt of fikse schade oploopt, is reëel bij zo’n intensief gebruik.

Wacht niet met het regelen van uw verzekering.

Uw fietsverzekering is eigenlijk net zo logisch als uw autoverzekering. Gelukkig is ze heel wat goedkoper. Wacht niet te lang met het afhandelen van die formaliteit: hoe vroeger uw polis gesloten wordt, hoe sneller u beschermd rondtoert.

We geven u graag gratis en onafhankelijk advies bij het maken van de juiste keuze.

MOTORHOMEVERZEKERING

Vrijheid, avontuur. Uw motorhome is uw ticket tot de wereld. Voltanken, instappen en vertrekken. Met de blik op oneindig, klaar om te ontdekken. Maar waak erover dat u kunt blijven genieten, wat er onderweg ook gebeurt.

Verzeker uw huis op wielen.

Uw motorhome is tegelijk uw wagen en uw huis. Uw motorhomeverzekering bevat daarom ook elementen uit die twee polissen. Zo dekt u zich best in tegen schade na brand, of diefstal. Maar wat met vandalisme? Wat met de inhoud van uw motorhome? Zeker als u voor langere tijd onderweg bent bevat die heel wat waardevolle spullen.
Bovendien is een motorhome veel duurder dan een gewone wagen. En lopen de herstelkosten vaak erg snel erg hoog op. Als u niet afdoende verzekerd bent, betekent dat een forse hap uit uw vakantiebudget.

Regel uw verzekering voor u vertrekt.
Zorgeloos op road trip vertrekken kan pas écht als u vooraf alles goed geregeld hebt. Het eten voor de kat, de post én uw motorhomeverzekering. Met een sluitende polis bent u zeker dat u onderweg écht van uw vakantie geniet.

Ons advies bij de keuze van een geschikte verzekering is zoals altijd eerlijk en onafhankelijk. En helemaal gratis.

AANHANGWAGEN

Autorijden kunt u perfect. Al jaren. En dus hebt u gelukkig nauwelijks nood aan uw autoverzekering. Maar af en toe rijdt u ook met een aanhangwagen met paarden rond. Of met een caravan. Of een trekker met een motorfiets. Rijden met die aanhangwagen bent u véél minder gewoon. En dus is een verzekering helemaal geen overbodige luxe.

Aanhangwagens: verplicht verzekeren

U hebt eigenlijk geen keuze. Volgens de verkeerswet moet u alle aanhangwagens verzekeren waarmee u rondrijdt. Of u er nu paarden, een boot of een jetski mee vervoert. Dat kan vaak gewoon door een bijlage aan uw autoverzekering te hechten. Maar niet altijd.
Uitzonderingen? Die zijn er zeker. Maar die zijn complex en hebben te maken met de MTM (maximaal toegelaten massa) van uw aanhangwagen. Bovendien verschilt de dekking wanneer uw aanhangwagen los- of vastgekoppeld is.
Uw makelaar kent de details perfect.

Samengevat

Een aanhangwagen verzekeren is verplicht maar niet eenvoudig. En omdat u écht alle risico’s grondig wil afdekken (een aanhangwagen kan immers flink wat schade veroorzaken als die begint te slingeren), komt u er best even met ons over praten. Zoals altijd kan dat onafhankelijk en vrijblijvend.

LICHTE VRACHT

Net zoals elk voertuig, heeft uw lichte vracht een verplichte aansprakelijkheidsverzekering nodig. Maar welke opties wenst u nog bij te verzekeren? Die keuze is aan u.

Verplichte dekking, met opties

Eerst en vooral: uw aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die u aan anderen veroorzaakt. Maar wat met uw materiaal, gereedschappen, goederen,…? Wilt u deze verzekeren tegen diefstal en/of beschadiging?
Vervoert u soms materiaal van uw klanten? Wat doet u daarmee?
Wij horen graag welke opties u belangrijk vindt.

Bespreek uw onderneming met ons

We willen graag weten wat voor bedrijf u hebt. Hoe u samenwerkt met uw klanten en leveranciers. Want zo leren we uw risico’s perfect kennen én krijgt u het beste advies op de markt.

Schrijf u in op de nieuwsbrief